Tekyamaç Ortaokulu Sportif Faaliyetler Kapsamında Dart Başarısı

0
Tekyamaç Ortaokulu Dart Turnuvası
Tekyamaç Ortaokulu Sportif Faaliyetler Kapsamında Dart Başarısı

Tekyamaç Ortaokulu Sportif Faaliyetler Kapsamında Şanlıurfa Dart Turnuvasında Madalya aldı.

      Ocak ayında Åžanlıurfa il genelinde okullar arası Sportif Faaliyetler kapsamında spor müsabakaları baÅŸladı. Öğrencilere sporu sevdirmek amacıyla il genelindeki bütün okullar hem yarışmaya katılım saÄŸlanmış olup hem de düzenlenen müsabakalarda kıyasıya yarıştılar.

     Åžanlıurfa-Eyyübiye ilçesine baÄŸlı köy okulu olan Tekyamaç Ortaokulu 03.01.2019 tarihinde düzenlenen müsabakalarda Dart branşında yıldız erkeklerde güzel bir mücadele vererek il 3. lüğüne uzandı.

Tekyamaç Okulunun Beden Eğitimi Öğretmeni olan Burak TAŞKIN yarışma ve aldıkları başarı ile ilgili şu sözleri kaydetti.

Okulumuzda öğrencilerin Sportif Faaliyetler kapsamında ilk uygulama sınavını bu yıl Darttan yaptık.

Bunun yanı sıra bir de okulumuzda öğle aralarında dart turnuvası düzenleyerek dereceye giren öğrencilerimize okulumuzda ödüller verdik.

Haliyle okulumuzda  Yapmış olduÄŸumuz bu turnuva hem dartta yeteneÄŸi olan öğrencilerimizi daha iyi tespit etmemizi saÄŸladı hem de öğrencilerimiz için bir maç tecrübesi oldu.

Bunun sonucunda çok şükür Şanlıurfa il genelinde Sportif Faaliyetler kapsamında yıldız erkeklerde dart il 3.sü olduk.

Ayrıca Yarı final müsabakasında rakibimiz karşısında 2-1 önde olmamıza rağmen dikkat eksikliğinden 3-2 yenilerek final mücadelesini de kaçırmış olduk.

Tabi benim Hedefim madalya almanın ötesinde köydeki çocukların kendilerine güvendiklerinde neler başarabileceklerini görmeleriydi.

Ve nihayetinde başardılarda…

Bundan sonra inşallah hedefimiz okulumuz Tekyamaç İlk/Ortaokulana 1. Liği getirmek olucak.’’dedi.

Dart tahtası iç içe geçmiÅŸ farklı renklerdeki  halkalardan oluÅŸur.

Dartta hedefe belirlenmiş uzaklıktan kendine özel okların atılarak, en yüksek puanı
almak amaçlı sportif faaliyet kapsamında oynanan bir oyundur.

Dart Nedir? Dart Nasıl Oynanır

Dart ilk kez İngiltere’de  Orta ÇaÄŸda okçuların eÄŸitimi olarak baÅŸlamıştır.

Dartta Okun Hedefe daha iyi gitmesi için arkasına tüy veya aparey (flight) benzeri cisim takılır.

Dart oku ortalama 16 cm uzunluÄŸundadır. Dart niÅŸan tahtasınına gelince  çapı ortalama 45 cm uzunluÄŸunda olup, NiÅŸan tahtasında 1’den baÅŸlayıp 20’ye kadar sayıların  yazılı olduÄŸu 20 puan daire dilimlerine  bölünmüştür.

Nişan tahtası iç içe altı halka bu daire dilimleri kesmektedir.

Tahtada En içte 50 puan deÄŸerinde  kırmızı merkez (BullEye), hemen onun dışında 25 puan deÄŸerinde yeÅŸil halka  bulunur.

Tekyamaç Okulunda Öğretmenler Günü Görkemli Bir şekilde Kutlandı

Şanlıurfa Tekyamaç Okulunda Cumhuriyet’in 95.yılı Büyük Bir Coşku ile Kutlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.